Elin Cederroos, till höger, får ladda om. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elin Cederroos titelmatch flyttas – galans stjärna drabbad av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Nu till helgen skulle boxaren Elin Cederroos, 36, ha fått chansen att skriva in sig i historieböckerna.

Men i stället flyttas hela galan fram två månader eftersom Teofimo Lopez, stjärnan som går huvudmatchen, har testat positivt för covid-19.

– Det känns supertråkigt. Jag är ju här i Miami och redo att gå match, men det är som det är, säger Cederroos till SVT Sport.

Den obesegrade Cederroos från Västerås (8-0, 4 KO) har redan WBA- och IBF-bältet i supermellanvikt.

Natten mot söndag, svensk tid, skulle hon ha mött amerikanskan Franchón Crews-Dezurn (7-1, 2 KO) i en match där samtliga fyra världsmästarbälten stod på spel.

Men på grund av ett covid-fall i huvudmatchen flyttas galan i Miami fram till den 14 augusti. Ifall den då blir av i Miami eller på någon annan plats är just nu oklart.

– Jag är chockad, men visste också om att det här skulle kunna hända i dessa tider med pandemin. Teofimo Lopez är huvudpersonen som de bygger hela den här galan på och därför flyttar de alltihop, säger Cederroos på telefon till SVT Sport.

”Blir kvar i några dagar”

När fick du beskedet?

– För en timme sedan och det är inte helt bestämt när vi åker hem. Vi har en inplanerad fotografering i morgon inför matchen, så jag blir kvar i några dagar till.

– Jag är i mitt livs form just nu, men det tänker jag vara om två månader också. Nu tänker jag åka hem och göra det bästa av de här två månaderna.

”Det känns snopet”

I ditt livs form, men du tvingas dra i handbromsen med bara några dagar kvar. Hur känns det?

– Det känns snopet, jag vill gå upp i ringen nu och visa vad jag går för, men nu åker jag hem och finslipar på formen i stället. Man får backa lite i träningen och jobba mer på maxstyrka, explosiv styrka och sådant som vi gjorde i träningen för två månader sedan.

Teofimo Lopez, som har testat positivt för covid-19, har just nu alla världsmästarbälten i lättvikt och skulle ha mött George Kambosos Jr.

ARKIV: Största segern i karriären för Otto Wallin (22 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.