Patricia Berghult ställs mot Natasha Jonas. Foto: Bildbyrån

Efter uppskjutna mötet: Patricia Berghult får ny titelfajt

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Lopez smekmånad sköt upp Patricia Berghults planerade titelfajt.

Men nu har svenskans titelfajt fått plats på en ny gala – med nytt motstånd.

– Det känns lite som att en sten lättade, säger Berghult till SVT Sport.

Från början var det tänkt att matchen om världsmästarbältet i superweltervikt mot norska Cecilia Braekhus skulle gå på ett evenemang i Colombia 13 augusti. Men drygt två veckor innan ställdes matchen in.

Anledningen? Artisten Jennifer Lopez, som skulle uppträda vid samma evenemang, skulle iväg på smekmånad efter att ha gift sig med Ben Affleck för andra gången. Så i stället för att vara utan världsartisten valde promotorn att skjuta upp hela tillställningen.

– Vi trodde inte riktigt att det var sant. Man kan inget annat än att skratta, fast det känns lite surt, sa Patricia Berghult till SVT Sport då.

”Känns som att en sten lättade”

Första indikationen var att evenemanget och titelfajten i stället skulle gå 24 september. Men nu har 28-åringen hittat ett annat motstånd för sin titelfajt, redan till 3 september. På en gala i Liverpool kommer hon möta Natasha Jonas för WBO och WBC titlarna.

– Det känns lite som att en sten lättade, att ha ett datum och att allt är färdigt. Så det känns riktigt bra, säger Patricia Berghult till SVT Sport.

38-åriga Jonas håller världsmästarbältet i superweltervikt sedan hon i februari besegrade Chris Namus via teknisk knockout i den andra ronden. Att det blir just Jonas och inte Cecilia Braekhus som blir Patricia Berghults motståndare förändrar en del i hur svenskan förbereder sig.

– Rätt så mycket eftersom Jonas är vänsterhänt, så hon går exakt emot vad jag gör. Där blir det lite man får tänka annorlunda rent taktiskt. Men Jonas, precis som Cecilia, är en bra skolad boxare, så jag tror att det kommer bli en teknisk match.

Jonas har förlorat

Berghult är obesegrad i sin karriär (15-0) och Jonas har elva vinster, två förluster och en oavgjord. Patricia Berghult tror att hon har en fördel i mötet då hon har längre räckvidd.

– Att jag har längre armar och är en distansboxare, så det är väl det vi kommer jobba mycket på. Att ta henne där ute och inte gå in på hennes halvdistans. Jonas är världsmästare precis som jag, så det kommer bli tufft. Men jag tror ändå att jag har en fördel.

Den här fajten kommer verkligen bli av? Det är ingen smekmånad som kan komma i vägen?

– Haha! Jag håller tummar och tår för att ingenting ska komma i vägen nu. Peppar, peppar, men det är mycket som ska till för det. Det är Sky Sports som är promotor och håller i galan, de är väldigt seriösa. De är bland de största inom boxning just nu. Att få tävla på deras gala är stort, det kommer bli riktigt häftigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.