Arkivbild på Elin Cederroos. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska världsmästaren går supermatch – kan ta alla bälten

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 juni i Miami kan den svenska boxaren Elin Cederroos, 36, bli definitiv världsmästare. Hon möter då amerikanskan Franchon Crews-Dezurn och den som vinner får alla världsmästarbälten.

Just nu är Elin Cederroos världsmästare i organisationerna WBA och IBF. Franchon Crews-Dezurn har bältet i de två övriga – WBC och WBO.

Om en dryg månad möts de för att se vem av dem som är den definitiva världsmästaren i supermellanvikt.

Galan avgörs på basebollaget Miami Marlins hemmaarena och där kommer det att skrivas historia.

Det är nämligen första gången genom tiderna som det fajtas om samtliga världsmästarbälten både på dam- och herrsidan.

Teofimo Lopez har just nu alla världsmästarbälten i lättvikt och de sätter han på spel då han möter George Kambosos Jr.

– Det här är verkligen ett historiskt ögonblick. Vi är glada över att Elin och Franchon ansluter till en boxningskväll med en av årets mest efterlängtade matcher, säger arrangören Peter Kahn enligt Boxing Insider.

Cederroos match är inte helt officiell ännu då detaljer återstår, men allt talar för att den blir av. I sådana fall blir hon tredje svensk att gå match om VM-titeln i juni då det sedan tidigare står klart att även Patricia Berghult och Badou Jack ska upp i ringen.

På samma gala gör även legendaren Evander Holyfield comeback då han möter Kevin McBride. Ingen av dem har gått matcher på tio år, men nu möts de i en uppvisningsmatch.

KLIPP: Dubbla världsmästaren Cederroos hemma igen – med bruten näsa (13 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.