Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Franchón Crews-Dezurn och Elin Cederroos gör upp om totalt fyra VM-bälten. Båda är dubbla världsmästare. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Elin Cederroos: ”Ingenting kan stoppa mig”

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsvärldens blickar är riktade mot New York.

Elin Cederroos är redo att skriva historia.

– Det är ingenting som kan stoppa mig, säger hon till SVT Sport.

Lugn, avslappnad, självsäker.

Trots all uppståndelse kring helgens stora boxningsgala i Madison Square Garden är det en avspänd Elin Cederroos som träffar media under torsdagen, lokal tid, ungefär två dygn före match.

– Jag bara njuter av att vara här. Det känns overkligt ibland, men då tittar jag bara ut genom fönstret från mitt hotellrum och ser Madison Square Garden. Det känns fantastiskt, säger hon till SVT Sport.

”En ordentlig fajt”

Ingen svensk boxare har någonsin vunnit alla fyra världsmästarbälten i en och samma viktklass. Men den obesegrade 37-åringen från Harmånger, men numera bosatt i Västerås, har chansen.

Hon äger sedan tidigare två VM-bälten (WBA och IBF) i supermellanvikt.

– Jag ser redan framför mig att jag kommer att lyckas. Jag skrev historia i min förra match för snart två och ett halvt år sedan, men är i så mycket bättre form nu. Ingenting kan stoppa mig. Jag kommer att stå som vinnare.

Motståndaren Franchón Crews-Dezurn sätter även hon sina två världsmästarbälten på spel (WBC och WBO).

– Hon är en typisk amerikansk proffsboxare som går framåt och vill fajtas. Det vill jag också göra, men på min distans. Jag kommer att äga ringen och vi ska bjuda fansen på en ordentlig fajt.

”Historiskt för kvinnlig boxning”

Vad är dina intryck på plats här i New York?

– Jätteroligt att få vara en del av det här stora och historiska för kvinnlig boxning. Huvudmatchen på galan mellan Katie Taylor och Amanda Serrano är den största matchen någonsin i historien på damsidan. Att få vara en del av det och få bjuda på show känns enormt. Jag känner mig lugn och stabil och bara njuter av det här.

Ja, har du kunnat stanna upp och ta in hela upplevelsen?

– Jag tror det. Det är mycket aktiviteter just nu som man får kickar av, jag tror att det blir mycket att smälta efteråt, men jag försöker att vara i nuet.

Se hela reportaget här: SVT Sport har träffat Cederroos i New York

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sport har träffat en segerviss Elin Cederroos inför titelmatchen i klassiska Madison Square Garden, natten mot söndag. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.