Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Cederroos bröt näsan i den tuffa och blodiga matchen mot Franchón Crews-Dezurn. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Elin Cederroos föll på poäng i stora titelmatchen: ”Jättebesviken”

Uppdaterad
Publicerad

Elin Cederroos lyckades inte skriva boxningshistoria i New York i natt.

I en blodig men underhållande titelmatch föll hon på poäng mot amerikanskan Franchón Crews-Dezurn.

– Jag är jättebesviken så klart, men jag mår bra, säger hon till SVT Sport i omklädningsrummet efteråt.

Fansen i det utsålda Madison Square Garden – publiksiffran var 19 187 – lär inte ha blivit besvikna på den actionfyllda matchen.

Det var en tuff fajt från första sekund där Crews-Dezurn började aggressivt och prickade rätt med några rejäla högersvingar. I den tredje ronden bröt Cederroos näsan och började blöda ymnigt.

Amerikanskan kontrollerade första halvan av matchen, men i andra var det svenskan som tog över och pressade på framåt samtidigt som Crews-Dezurn backade och verkade trött. Båda fick in rejäla träffar, men Cederroos motståndare hade aningen fler.

Matchen gick tiden ut och en enhällig domartrio gav segern till amerikanskan med siffrorna 99-91, 99-91, 97-93.

Franchón Crews-Dezurn har nu alla fyra världsmästarbälten i supermellanvikt. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

”Hon var den bättre boxaren”

– Jag ville visa så mycket mer men fick inte till min boxning riktigt. Det blev mycket kriga i stället och det var inte dit vi skulle. Det var synd, säger Cederroos till SVT Sport.

– Jag skyndade på lite för mycket. Då öppnade jag upp mig och slarvade med garden. Hon fick in sin tajming helt enkelt. Jag gjorde bra saker också, men hon var den bättre boxaren i kväll.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Cederroos var blåslagen efter matchen och fick behandling för sin skadade näsa i omklädningsrummet. Stämningen i det lilla rummet präglades av tomhet efter svenskans första förlust i karriären.

Efter åtta raka segrar som proffs tappar hon nu sina två världsmästarbälten i supermellanvikt (WBA och IBF). Vid seger hade hon skrivit svensk boxningshistoria som den första någonsin att äga alla fyra världsmästarbälten i en och samma viktklass.

– Nu får vi se vad som händer. Jag kommer att vara redo igen, så är det. Jag vet att jag har väldigt mycket i mig. Det är nästan två och ett halvt år sedan jag gick min senaste match, det här är sånt som händer.

Det här var karriärens första förlust för Elin Cederroos. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

”Händer saker i kroppen”

Du fick boxas i ett kokande Madison Square Garden. Hur var atmosfären?

– Fantastisk. Jättehärligt med alla människor här och den här omgivningen. Det är verkligen boxningens Mecka och en dröm att vara här. Jag försökte njuta.

Vill du säga något till alla de i Sverige som hejar på dig?

– Jag mår bra. Jätteroligt med alla som stöttar och supportar. Det här var säkert en underhållande match att titta på, men jag kommer att bjuda på mer. Jag kan så mycket mer, men det här var en stor match i Madison Square Garden och då händer det saker i kroppen kan man lugnt säga.

Känner du bara besvikelse eller finns det stolthet där också?

– Klart att jag är stolt över att vara här. Herregud, vem som helst går inte upp i ringen och gör en sån här match, men jag är en vinnarskalle och då blir man besviken.

Franchón Crews-Dezurn och Elin Cederroos i en av flera vilda slagväxlingar. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Se längre inslag här: Tomhet i Cederroos omklädningsrum efter förlusten: ”Jättebesviken”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Cederroos i omklädningsrummet efter förlusten tillsammans med tränaren Alexander Wennersten. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.