Foto: Bildbyrån

Efter knocken – Fornling har fått lämna sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Sven Fornling knockades i titelmatchen i lätt tungvikt i tyska Halle i lördags och har sedan dess legat på sjukhus. Men nu har den svenske boxaren blivit utskriven.
– Det är helt otroligt, säger managern Christoffer Cederblad.

I lördags knockades Sven Fornling av Dominic Bösel i den elfte ronden fajten om proffsboxningens IBO-bälte. Svensken, som försvarade titeln i lätt tungvikt, har fått spendera två nätter på sjukhus i Halle, Tyskland, men fick under måndagen åka hem till Malmö.

– Det har varit någon form av roller coaster (berg- ochdalbana). Han fick en blödning på sin hjärnhinna som konstant har blivit bättre, och lagt sig. I morse (måndag) gjorde vi en hjärnröntgen igen och då kom doktorn och sade att han har ett läkekött som Wolverine (seriefiguren). Det är helt otroligt, säger Christoffer Cederblad.

Behöver vila

SVT Sport pratade med Sven Fornling under söndagen.

– Jag kan inte prata så mycket eftersom jag ligger på sjukhus, kan egentligen inte prata. Jag har en blödning i huvudet, sa en medtagen Fornling till SVT Sport.

Cederblad till TT:

– Han mår mycket, mycket bättre efter omständigheterna. Det har varit jävligt jobbigt och påfrestande för de flesta. Men det har gått bra, han har ingen hjärnblödning och kan prata och gå. Nu behöver han bara vila, få vara med sig själv, sina tankar och sin familj, säger han.

Vad kommer smällarna att betyda?

– Jag antar att du syftar på om han får boxas igen. Det kommer han väl få, men frågan är om han själv vill.

De flesta ifrågasätter

Det finns en osäkerhet kring om han kommer att boxas igen?

– Ja... Eller det kan jag inte riktigt svara på. Jag tror att de flesta som är i den sporten och blir knockade nog ifrågasätter ganska mycket. Men om han vill så får han göra det. Vill han inte så skiter han väl i det. Det är oväsentligt just nu.

Om några dagar väntar en medicinsk uppföljning i Sverige för 31-åringen.

– Vi har fått alla dokument och remisser och ska följa upp. Det blir en hjärnröntgen till om kanske två veckor för att säkerställa att allt har gått bra.

ARKIV: Här knockas Sven Fornling under titelmatchen (16 november 2019)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här knockas Fornling i mästarfajten Foto: Aftonbladet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer