Sven Fornling och Badou Jack. Foto: TT.

Fornlings titelmatch får höjd status – kan få möta Badou Jack

Uppdaterad
Publicerad

Sven Fornlings titelmatch den 16 november mot tyske Dominic Bösel, där Fornling sätter sitt IBO-bälte i lätt tungvikt på spel, får höjd status. Nu gäller den även WBA:s interrimtitel, vilket innebär att Fornling kan komma att möta sin svenske rival Badou Jack vid en lyckad match.

– Det kan bli en av de största svenska matcherna någonsin, säger Fornling till SVT Sport.

I februari snackades det om en potentiell match mellan Badou Jack och Sven Fornling. Det var något som Jack själv då sköt ned rejält.

– Jag fokuserar inte på någon i hans nivå. Jag vet inte ens vem han är, sa han till SVT Sport då.

Det är inget som Fornling glömt, och nu när han går titelmatch mot Bösel så vill han göra namn för sig själv.

– Nu kommer en person (Badou Jack) i Vegas lära sig vem Sven är, säger han till SVT Sport.

Att försvara sin titel, och öppna upp för en potentiell match med Badou Jack som går match 28 december mot Jean Pascal, är något som lockar den Malmöbördige boxaren.

– Det är en rolig tanke. Om jag gör mitt jobb och Badou Jack sköter sig och vinner så kan det bli en av de största svenska matcherna någonsin, säger han.

Och hans stora fokus på Jack beror dels på att han vill ta tillbaka boxningen till Sverige, och dels på att hans stil passar honom.

– Jag vet att jag kan slå honom och samtidigt lära honom mitt namn.

ARKIV: SVT Sport möter Badou Jack (8/8-2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.