Badou Jack efter förlusten mot Jean Pascal i Atlanta förra året. Foto: Bildbyrån

Jack tillbaka i ringen – och siktar på ny titelmatch

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack är tillbaka efter nästan ett års frånvaro.

Boxningsstjärnan ska fajtas på samma gala som Mike Tyson gör comeback – och hintar samtidigt om att en returmatch mot Jean Pascal kan vara på gång.

– De flesta såg att jag vann den matchen, så det vore skönt att få det officiellt, säger han.

Badou Jack har inte gått en match sedan i december i fjol, men nu är det dags att kliva in i ringen igen. På lördag ställs han mot den obesegrade amerikanen Blake McKernan (13 segrar) i en uppvisningsmatch.

– Han är inte riktigt på min nivå, men jag tränar som att jag möter någon i en titelmatch. Vad som helst kan hända i boxning så det gäller att vara förberedd, säger Jack.

Trots ett långt uppehåll har svensken, som boxas i viktklassen lätt tungvikt, lyckats hålla sig i form.

– Det känns bra, jag har tränat hela året, även om det varit knas med covid. Jag har hållit i gång och är i toppform.

”Känt Mike Tyson i tio år”

Matchen går på galan i Los Angeles där förre tungviktsvärldsmästaren Mike Tyson gör omtalad comeback. Den 54-årige legendaren ställs mot Roy Jones Jr, som haft världsmästarbältet i fyra olika viktklasser (mellanvikt, supermellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt).

Jack och Tyson har synts flitigt tillsammans i sociala medier inför galan, men vänskapen går tillbaka längre än så.

– Jag har känt Mike Tyson sedan jag flyttade hit till Vegas, så tio år ungefär, säger han och fortsätter:

– Tyson gick med mig till ringen innan min första match på Showtime (amerikansk betal-tv). Han har varit med mig lite i gymmet och sedan känner jag hans svåger ganska bra. Boxning är en liten värld så alla känner alla.

”The sky is the limit”

Badou Jack fyllde nyligen 37 år, men har inga planer på att varva ner. Välgörenhetsmatchen mot Blake McKernan ser han bara som uppladdning inför kommande fajter.

– Jag känner mig ung och fräsch och har inte tagit så mycket stryk. Jag har några år kvar. Det värsta är när man bantar för mycket, det är då man kan bli skadad. Vi får se om jag kanske går upp en viktklass till cruiservikt. Det är en möjlighet.

I slutet på december hade han chansen att ta hem WBA-världsmästartiteln för andra gången, men fajten mot kanadensaren Jean Pascal i Atlanta slutade med förlust – efter ett diskutabelt domslut som fick svensken att rasa.

Men nu kan en ny titelchans mot just Pascal vara nära.

– Jag ska ha ”rematch” mot Pascal om VM-titeln nästa år, men det är inte officiellt än. Vi skulle ha mötts i april egentligen, men det blev uppskjutet på grund av corona. Nu ser det ut som att matchen blir av i början på 2021, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.