Foto: TT Nyhetsbyrån

Mikaela Laurén gör comeback i ringen

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén gör comeback i ringen. Den 13 april ska hon gå en titelmatch mot kanadensiskan Marie Eve Dicare i Quebec.

I somras meddelade Mikaela Laurén att hon lägger boxningshandskarna på hyllan. Men snart är hon tillbaka i ringen. Den 13 april gör hon comeback i kanadensiska Quebec. Hennes motståndare är Marie Eve Dicare som fajtas på hemmaplan i en IBF-titeln i super weltervikt.

– Jag har två veckor på mig att förbereda mig, vilket är otroligt tufft, medan Marie Eve det senaste året gått fyra stycken 10 ronders fighter och all träning som hör därtill. Jag har inte gått en match på snart ett år, säger Laurén i ett uttalande.

”Känd för att vara lite spontan och galen”

En av anledningarna till hennes snabba återkomst ska vara att hon bland annat ska få pengar till IVF-behandlingar.

– Jag åker dit med en avslappnad inställning. Jag har inte alls kunnat ha samma förberedelser som min motståndare men känner därav ingen press. Jag kommer gå in i ringen och köra mitt bästa, så får vi se vart det tar mig. Jag har ju blivit känd för att vara lite spontan och galen. Annars har jag en bra peng att betala för IVF-behandlingar, säger 43-åringen.

Dicare har gått 14 matcher som proffs och har vunnit samtliga. I december förra året tog hon titeln från urguayanskan Chris Namus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.