Laurén möter tuff tyska

Publicerad

Svensk boxning har två världsmästare i den mest ansedda proffsorganisationen, WBC. Badou Jack som försvarade titeln i höstas. Och Mikaela Laurén, som på lördag i Västerås ska försvara sitt bälte för andra gången. Den här gången mot en tuff tyska.

– För mig finns det inte att förlora. Jag kommer att gå in och kriga som att jag inte har titeln. Och vinner jag matchen kommer det kännas som att jag vunnit titeln. Inte bara försvarat den, säger Mikaela Laurén till SVT Sport.

Hon möter Jennifer Retzke i superweltervikt (69 kilo). Tyskan som har gått 17 matcher och bara förlorat två. Bland annat mot sportens största kvinnliga stjärna, norskan Cecilia Braekhus. Det anmärkningsvärda var att Retzke stod alla tio ronderna. Men det var i en lättare viktklass.

Envis förkylning

– Hon går med hög gard och försvarar sig bra. Men hon har inget klipp i slagen. Sen är jag betydligt starkare, säger Mikaela Laurén segervisst.

Hon har under hösten laddat fyra veckor i USA med tuff sparring. Men blev sjuk efter det och har dragits med en envis förkylning med svår hosta och snuva länge.

– Det känns bättre nu. Och kanske var det bra att jag blev sjuk, ibland har jag lätt för att träna för hårt för nära match. Nu har jag blivit tvungen att ta det lite lugnare. Tror att det trots allt gjort mig gott.

Som en dans

Hon fyller 40 nästa år men har större hunger än någonsin i sin satsning på att vara världens främsta boxare i sin viktklass.

– Det är spänningen. Man får en kick. Sedan är det alltid nåt som går att förbättra. Är det inte konditionen så är det styrkan, fotarbetet, explosiviteten, blicken, kontringarna. Ja, allt! Det är som en dans. Det är så mycket. Jag verkligen älskar boxning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer