Mikaela Laurén gör comeback i boxningsringen. Foto: Bildbyrån

Proffsboxaren Mikaela Laurén gör comeback: ”Jag är nog ett underbarn”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén gör sig redo för en ny comeback. Den 11 december går hon in i ringen för att ta sig an tuffa mexikanskan Paty Ramirez på en gala i Göteborg. Och det är tydligt vad som lockar 43-åringen till ännu en dans i en boxningsring där hon har varit så många gånger förr.

– Jag tror inte det finns många som jag. Jag känner mig som Wonderwoman! Ingenting är omöjligt för mig, säger hon till SVT Sport.

Mikaela Laurén älskar boxning. Så pass mycket att hon än en gång gör comeback i ringen. Så pass mycket att hon har hunnit med 37 proffsmatcher, varav 31 segrar. Senast hon gick en proffsmatch var 13 april där hon stod tio ronder men förlorade mot kanadensiskan Marie Eve Dicaire.

Men nu ska ska alltså handskarna på och guarden upp igen. Den 11 december tar hon sig an 32-åriga mexikanskan Paty Ramirez, i super weltervikt 69 kilo, på galan AK Fighting Championship i Göteborg. Ramirez som är lite av en veteran, matchfacit tolv segrar och sju förluster, kommer inte göra det lätt för den 43-åriga svenskan.

Men Laurén är redo för uppgiften.

– Jag känner mig som sagt bättre än någonsin, det är väldigt konstigt, säger hon till SVT Sport.

”Jag känner mig som ett underbarn”

Men många undrar nog varför stockholmaren inte kan låta bli att gå in i ringen ännu en gång. Hon har tidigare berättat om graviditetsplaner men det verkar, i alla fall tills vidare, vara lagt på is.

– Folk vill inte att jag slutar boxas, de saknar mig i ringen. Men det gäller mig själv också. Jag kände att jag inte var riktigt färdig när jag la handskarna på hyllan, säger hon.

Laurén tränar bland annat på Hammarby boxningsklubb. Hon menar på att ändringar i träningen och de utmaningar som följer tuffare drillar har gett goda resultat.

– Folk kommer att se en ny Mikaela kliva in i ringen den 11 december. Jag fyller 44 i år och fortsätter utvecklas. Allt känns rätt. Jag känner mig som ett underbarn, säger han med en självsäker ton.

Dubbla signaler?

Du ger lite dubbla signaler känner jag, du pratar om ett avslut i karriären men samtidigt verkar du tänka längre framåt än bara den här fajten. Hur tänker du egentligen?

Vi har fått ett erbjudande om en stor titelmatch som då skulle gå på andra sidan Atlanten. Och det är en väldigt intressant fajt. Vinner jag min kommande fajt så öppnar det upp för starka förhandlingar inför framtiden.

Kan du berätta vem som står för motståndet i den potentiella fajten?

– Nej, jag får inte avslöja något. Men kan säga att det kan bli den största matchen i svensk boxning på damsidan.

Laurén och hennes partner har med hjälp av IVF-teknik försökt utöka familjen. Men hon berättar att det inte gått vägen. Vilket öppnar upp för en fortsatt boxningskarriär.

– Vi är lyckliga som vi är. Vi har ett väldigt bra liv. Vi båda gillar att träna och är aktiva. Vi har inte stängt dörren helt när det gäller att utöka familjen. Men det innebär att jag lika gärna kan fajtas.

Och hon avslutar, som så många gånger förr, med en känga åt rivalen Klara Svenssons håll.

– Självklart skulle jag vilja möta henne men hon har sagt nej flera gånger. Det är kanske tur för henne eftersom jag har utvecklats och hon har legat på soffan och mest snackat.

ARKIV: Bilder från Mästarnas mästare när Lauren tar UBF-bältet (6 juni 2015)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.