Otto Wallin inför hans senaste match, mot Adrian Granat. Foto: Bildbyrån

Otto Wallin har fått motståndare till USA-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Tungviktsboxaren Otto Wallin, 28, har gjort klart med sin nästa match.

På en stor gala i Atlantic City den 13 april gör han USA-debut mot amerikanen Nick Kisner.

– Det här är en stor möjlighet för mig, säger han.

I måndags blev det officiellt att Sundsvallssonen skrivit på för amerikanska toppstallet Salita Promotions. Nu står det också klart när han gör sin USA-debut.

Den 13 april ställs han mot 28-årige Nick Kisner i anrika Boardwalk Hall i Atlantic City. Amerikanen har gått 26 proffsmatcher i karriären och vunnit 21 av dem.

Otto Wallin

Wallin kommer att ha ett rejält övertag i att han är hela 17 centimeter längre än Kisner (197 mot 180).

– Det här är en stor möjlighet för mig och jag kommer att göra mitt absolut bästa för att ta vara på den och sätta min prägel på matchen, säger Wallin i ett pressmeddelande.

– Det här är ett mycket bra tillfälle för mig att presentera mig här i USA och ta ett steg närmare mitt mål att vinna VM-titeln i tungvikt.

Otto Wallin är obesegrad efter 20 proffsmatcher och har vunnit 13 av dem på knockout. Senast han var uppe i ringen var när han besegrade Adrian ”Gäddan” Granat i en upphaussad svenskfajt i april förra året.

Galan i Atlantic City kommer att sändas i Showtime, den största tv-kanalen för boxning i USA, och toppas av stormatchen mellan världsmästaren Claressa Shields och tyskan Christina Hammer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet