”Chansen finns för Östersund”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 0-3 i den första matchen mellan Östersund och Arsenal i Europa League så är det inte mycket som talar för att Östersund ska vända på Emirates. Men det kanske är just de halmstrået ÖFK ska greppa efter, att Arsenalspelarna tror att det är klart. – Det finns en chans, det är inte över ännu, säger de engelska journalisten James Olley.

Inför returmötet mellan Östersunds FK och Arsenal FC i Europa Leagues 16-delsfinal så har Arsenal en betryggande ledning med 3-0 efter första mötet i Östersund. Det är inte många som tror att Östersund kan vända det här men än finns chansen.

– Arsenal har genom åren haft problem att inte vara 100% fokuserade när dom tror att det är klart, så det är något som Östersund kan dra nytta av, säger James Olley chef fotbollskorrespondent på tidningen Evening Standard.

Europa League

James Olley följer Arsenal på nära håll och han tror att Arséne Wenger kommer ställa över några av sina bästa spelare och låta juniorer få chansen.

– Det är alltid risk att spela juniorer för man vet inte riktigt vad man får, Arsenal möter fortfarande ett lag som gjort det väldigt bra i Europa League och skulle dom få första målet på torsdag så kan de yngre spelarna i Arsenal bli lite nervösa, säger James Olley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet