Sofia Abergs och Anna Hasselborg deppar. Foto: Bildbyrån

Andra raka förlusten för lag Hasselborg

Uppdaterad
Publicerad

EM-guld för några veckor sedan i Estland.

Men på World Cup går det betydligt tyngre för Lag Hasselborg.

I dag kom andra raka förlusten.

Olympiska mästarlaget Anna Hasselborg har förlorat två matcher i rad och riskerar att missa finalen i curlingens World Cup-deltävling i Omaha.

Under andra dagens spel i USA blev skotska lag Muirhead för tuffa, i en match som slutade 6–2. Första dagen förlorade lag Hasselborg mot Japans lag Fujisawa med 5–6.

Bättre gick det för lag Niklas Edin som fick revansch för förlusten mot Norge genom att besegra schweiziska lag Schwaller med 8–2.

De svenska herrarna, som vunnit två av tre matcher, har klart större chans än damerna, som förlorat två av två, att sluta etta i sin grupp och ta sig till final mot ettan i den andra gruppen.

Lag Hasselborg har fyra återstående gruppspelsmatcher, lag Edin tre.

– Vi får inte slarva, Japan och Schweiz är lag som vi ska slå. Vi ska försöka hålla dem och sedan blir det som en minifinal mot Norge, säger herrskippern Niklas Edin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.