Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige till OS-semifinal efter millimeterrysare

Uppdaterad
Publicerad

Svenska curlinglaget är vidare till semifinal i mixeddubbelturneringen i OS – med minsta möjliga marginal.

I eftermiddagens semi väntar guldfavoriten Italien.

Det krävdes att just Italien besegrade Kanada nu på morgonen, lokal tid, för att Almida De Val och Oskar Eriksson skulle ta den fjärde och sista semifinalplatsen.

Obesegrade och slutspelsklara Italien med Stefania Constantini och Amos Mosaner vann till slut efter skiljeomgång med 8–7.

OS i Peking 2022

Men det krävdes mätning – och därefter en kontrollmätning – då det med blotta ögat inte gick att avgöra om italiensk gul sten – eller kanadensisk röd – låg närmast mitten.

Både Sverige och Kanada slutade på fem segrar och fyra förluster i grundomgången, och Sverige gick därmed vidare tack vare seger i inbördes möte, uppger olympiska spelens nyhetstjänst.

Regerande mästarlaget Kanada är utslaget.

Den italienska segern innebär att Almida de Val och Oskar Eriksson spelar semifinal mot just Italien klockan 13.05 svensk tid. När laget möttes i gruppspelet på söndagen blev det svensk förlust med 8–12.

I den andra semifinalen möts Norge och Storbritannien. Norska laget Magnus Nedregotten och Kristin Skaslien besegrade Schweiz med 6–5, och avslutade gruppspelet med fem raka segrar.

Mixeddubbel kom med på OS-programmet i Pyeongchang 2018. Det är första gången Sverige deltar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet