Tadej Pogacar går mot seger i Tour de France. Foto: Bildbyrån

Pogacar mot andra raka titeln i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Tadej Pogacar har sin andra raka Tour de France-titel i en liten ask.

Slovenen lyckades behålla sitt enorma försprång under lördagens tempolopp där han slutade åtta.

22-åringen leder loppet 5 minuter och 20 sekunder före tvåan Jonas Vingegaard, Danmark, och sju minuter före trean Richard Carapaz, Ecuador, inför söndagens 21:a och avslutande etapp.

– Jag är så glad att det är på väg att ta slut. Vilka krävande tre veckor det varit. Jag var inte så motiverad i går kväll och behövde komma i gång, säger Pogacar.

Storfavoriten har levererat under hela tiden, men också dragit nytta av att landsmannen och värsta rivalen Primoz Roglic dragit sig ur på grund av smärtor efter en tidigare krasch.

Även 2018 års vinnare Geraint Thomas och 2020 års Giro d'Italia-vinnare Tao Geoghegan har fallit bort från toppen efter krascher.

Nu behöver Pogacar inte göra mycket mer än att hålla sig i klungan för att blir den yngsta någonsin att trampa hem två raka Tour de France-titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.