Bahoui tog chansen att briljera – AIK vidare till play-off mot Celtic

Trots några nerviga slutminuter spelade AIK 1-1 mot FC Sheriff hemma på Friends och är vidare till play off-spel mot Celtic i Europa League. Publiken fick jubla åt Nabil Bahouis vackra ledningsmål, men Norra Stå ekade tomt.

AIK får packa väskorna för Skottland.

Nabil Bahoui byttes in i 59:e matchminuten och behövde bara en minut och trettiosju sekunder innan han satte ledningmålet i nättaket efter ett läckert samspel, en slags fotbollstennis, med Henok Goitom.

Europa League

Men en sen kvittering av FC Sheriffs Gabrijel Boban, en tunnel på Linnér, skapade ordentlig nerv i matchens slutminuter. På stopptid hade gästerna ett livsfarlig anfall som såg ut att gå i mål, men Oscar Linnér hade gjorts ner innan och målet dömdes bort.

”Vi gör ingen bra prestation”

Resultatet innebär 3-2 till AIK totalt och nu väntar play-off mot Celtic för vidare avancemang till gruppspelet i Europa League.

– Vi gör ingen bra prestation. Vi ligger inte på någon toppinsats men spelar så in i helsike mycket. Många spelare var sega i benen det syntes, men med tanke på det att vi bara behöver gå vidare så var det ändå strongt gjort, säger tränare Rikard Norling till Viaplay.

AIK gick mycket riktigt ut offensivt. Både Rasmus Lindkvist och Tarik Elyounoussi testade skott på mål tidigt, men båda gångerna sträckte FC Sheriffs spänstige målvakt Zvonimir Mikulic kroppen i rätt riktning.

En ribba och offside räddade AIK

Istället stod gästerna från Moldavien för första halvleks farligaste avslut – en studsnick nära mål av mittfältaren Yuri Kendysh som Linnér kan tacka ribban för att bollen inte gick i nät.

I andra halvlek inledde FC Sheriff med ytterligare ett farligt avslut, men den här gången var det inte ribban utan istället offsidelinjen som räddade hemmalaget.