Foto: TT Nyhetsbyrån

Oscar Linnér missar potentiell guldmatch för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskans kanske bäste målvakt Oscar Linnér missar AIK:s möte med Sundsvall på söndagskvällen.

Linnér är inte med i matchtruppen som presenterats på klubbens hemsida. Efter AIK:s 2–1-vinst över Östersund i torsdags berättade målvakten om sina ljumsksmärtor.

– Jag tar en dag i taget. Jag vill att det ska bli bra, men jag vet inte om jag är uttagningsbar än. Det är omöjligt att veta om jag kan spela. Det kan svänga snabbt och jag får vänta till matchdagen innan jag tar ett beslut, sade Linnér till Sportbladet.

I 21-åringens frånvaro lär Budimir Janosevic, 29, vakta målet när serieledande AIK kan säkra SM-guldet. Även målvaktstränaren Kyriakos Stamatopoulos är med i matchtruppen och kan ta klivet in på planen mot Sundsvall.

– Det här är en riktigt fin match att spela. Det är ju sånt fokus på den. Jag känner mig stolt och får massa extra adrenalin för att det är möjligt för mig att få spela. Man är galen om man inte vill vara med i en sån här match, sade Janosevic till Sportbladet.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

0 - 0

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

Friends Arena, Solna
Publik: 50128
Domare: Andreas Ekberg

AIK:s trupp mot Sundsvall

Haukur Hauksson, Per Karlsson, Alexander Milošević, Kristoffer Olsson, Rasmus Lindkvist, Denni Avdic, Stefan Silva, Kyriakos Stamatopoulos, Heradi Rashidi, Sebastian Larsson, Bilal Hussein, Tarik Elyounoussi, Daniel Sundgren, Nicolás Stefanelli, Budimir Janošević, Robin Jansson, Panajotis Dimitriadis, Joel Ekstrand, Henok Goitom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.