Norrköping sätter press på AIK – bara en poäng efter

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping satte press på AIK i guldstriden och vann mot Brommapojkarna med 1-0. Över natten är man bara en poäng efter AIK som i morgon spelar i Östersund och då kan upprätthålla avståndet på fyra poäng med en seger.

– Vi var illa ute men samtidigt tycker jag att BP gör en väldigt bra match och det är kul att vi säkrade en Europaplats. Det sätter lite press på. AIK har nog trott att det varit klart ett bra tag men Östersund är ett väldigt bra lag hemma, säger lagkaptenen Andreas Johansson till SVT Sport.

Norrköping rusade inte iväg känslomässigt utan firade stillsamt på innerplanen medan fansen viftade med flaggor och stödde med ramsor vid kortsidan på Grimsta IP.

”Vi klappade igenom helt”

– Vi klappade igenom helt och gav BP för många möjligheter, men vi är väldigt glada för resultatet, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson C More. 

Det dröjde en dryg timme innan Norrköping fick utdelning. Efter ett stolpskott av David Moberg Karlsson höll sig Gudmundir Thorarinsson framme och vinklade in 1-0 med högerfoten efter att ha hittat en lucka vid den bortre högra stolpen.

Norrköping levde farligt och BP skapade mer än väl med chanser för att åtminstone få med sig en poäng. Nu är laget kvar på nedflyttningsplats – en poäng efter Dalkurd på kvalplats. Två omgångar återstår. 

– Grabbarna gjorde en ruggigt bra prestation men vi får inte resultatet med oss. Jag är stolt över grabbarna, säger BP:s tränare Roberth Björknesjö till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.