Åklagaren: Östersunds FK krävs på halv miljon. Foto: Bildbyrån

Åklagaren: Östersunds FK krävs på halv miljon

Publicerad

Nya detaljer har dykt upp i den ekobrottshärva som just nu omger fotbollsklubben Östersund.
Det senaste: klubben krävs, via deras dotterbolag Driftaren AB, på en halv miljon kronor ifall det blir en fällande dom mot Daniel Kindberg.
Detta skriver lokaltidningen Östersunds-Posten.

Driftaren AB är ett dotterbolag till Östersund som de har för att driva klubbens hemmaplan Jämtkraft arena. Nu har Ekobrottsmyndigheten riktat krav om en halv miljon kronor på företaget, och indirekt klubben Östersund, detta skriver Östersunds-Posten.

Detta om Daniel Kindberg fälls i den kommande rättegången mot honom.

Det är det senaste i den stora utredningen som just nu pågår runt Östersundshem, Peab och Daniel Kindberg och som drivs av åklagaren Niklas Jeppsson.

ÖFK vill inte kommentera

– Enligt brottsbalken så ska vi föra en talan om företagsbot om det begåtts brott i ett företags näringsverksamhet, säger Niklas Jeppsson till Östersunds-Posten.

”Det har inte begåtts något brott i Driftaren vid utövande av näringsverksamhet”, säger Driftarens försvarsadvokat Christina Bergenstein.

ÖFK har inte velat kommentera de nya detaljerna i utredningen.

Rättegången mot Daniel Kindberg drar igång den 24 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer