Ekdal: ”Fotbollslivet leker just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal har fått en fin start i sin nya klubb Sampdoria.

Efter några stökiga säsonger i Hamburg njuter nu landslagsmittfältaren av tillvaron.

– Man får vara nöjd och glad när fotbollslivet leker och det gör det just nu, säger han till SVT Sport.

Efter tre år i Tyskland är Albin Ekdal tillbaka i Italien.

Och 29-åringen från Bromma har fått en fin start i Sampdoria som i går krossade Napoli med 3–0 på hemmaplan. Efteråt fick spelarna stående ovationer från fansen.

Herrlandslaget i fotboll

– Det känns naturligtvis jättekul. Dels att få debutera på hemmaplan för min nya klubb, dels att slå ett starkt Napoli som är ett garanterat topplag i Italien, säger Ekdal till SVT Sport och fortsätter:

– För egen del kändes det bra. Det var nästan min första match efter kvartsfinalen i VM så det känns skönt att vara i gång igen. Det här var en perfekt start, säger han.

”Vet att jag är duktig”

Ekdal har dragits med envisa skadebekymmer de senaste åren och haft det tufft i tyska bottenlaget Hamburg, men nu beskriver han det som att ”fotbollslivet leker” igen.

– Det har varit mycket upp och ner. Mycket skador som har stoppat mig från att visa mina kvalitéer, men från VM och fram tills i dag har det känts bra. Jag tycker att jag har gjort bra insatser i både landslaget och Sampdoria, säger Ekdal och fortsätter:

– Jag vet att jag är en duktig spelare när jag slipper tänka på skador och den tråkiga biten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet