Granqvists ilska: ”Det är katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Skandalscener utspelade sig inför derbyt mellan Hammarby och Djurgården i går.
Nu ilsknar landslagets kapten Andreas Granqvist till mot användningen av bengaler i svensk fotboll.
– Att kasta in en bengal på familjeläktaren är katastrof, säger han till SVT Sport.

Det var inför söndagens derby på Tele2 Arena som någon från ståplats kastade en brinnande bengal som träffade folk på sittplatsläktaren. Matchen blev försenad och incidenten rörde upp stora känslor i fotbolls-Sverige.

Nu ger sig även Andreas Granqvist in i debatten.

– Det är jättetråkigt och beklagligt. Jag fick själv göra en intervju för någon vecka sedan när vi hade bengaler på vår (Helsingborgs) match. Då kastades den inte in mot barn och familjer, men jag tycker fortfarande inte att det är acceptabelt, säger 33-åringen till SVT Sport och utvecklar:

”Bara tur att ingen blev skadad”

– Det är olagligt i svensk fotboll och då måste vi respektera de regler som finns. Att en eller två personer väljer att kasta in en bengal på familjeläktaren är katastrof helt enkelt. Det är bara tur att ingen blev skadad, fortsätter ”Granen”.

Nu vill han se åtgärder mot stöket på läktarna.

– Jag hoppas att klubbarna, politikerna och dom som har hand om det här ser till att vi får ett stopp på det. Det ska inte finnas i svensk fotboll och framför allt inte när man väljer att kasta bengaler mot barn och familjer, säger Granqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer