Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Asllanis ilska: ”Jag är jätteförbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Tre poäng mot Schweiz var en klen tröst för Kosovare Asllani.

Inte när spelet såg ut som det gjorde.

– Helt ärligt är jag jätteförbannad efter den här matchen, säger hon till SVT Sport.

– Jag har jättemycket känslor nu efter matchen. Vi har mycket fler nivåer i oss. Jag tycker att vi måste kunna göra det bättre, säger Asllani.

– Helt ärligt är jag jätteförbannad efter den här matchen, fortsätter hon.

På?

– Allt. Jag har jättemycket känslor. Vi kommer prata om det som inte funkade efter matchen, men idag stämmer inte mycket. Vi måste hitta andra spelvägar. 

Sverige fick till sist med sig en 2–1-seger, men den satt långt inne. Trots att det blågula landslaget spelade offensivt hade man svårt att få till farliga avslut och när det kom till avgörande passningar hamnade bollen ofta fel.

– Vi måste hitta andra lösningar snabbare, få fart i vårt passningsspel, ha högre tempo och hitta andra spelvägar. Vi kan inte vara så här lättlästa som vi är idag, säger Asllani.

– Vi måste få fart på bollen och utnyttja våra spetskvalitéer, det gör vi inte idag. Schweiz är ett bra lag så vi är glada att vi vann men vi har mycket mer i oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.