Aubameyang avgjorde mot favoritmotståndet

Arsenal har inlett säsongen stabilt. 2-1 mot Burnley var den andra raka uddamålssegern. Dessutom har man nu fått igång båda sina anfallsstjärnor Lacazette och Aubameyang.

Alexandre Lacazette gjorde sin första match för säsongen och gav hemmalaget ledningen när han förvaltade en hörna från Real Madrid-lånet Dani Ceballos och trädde in bollen mellan benen på Nick Pope.

David Luiz stod för en av sommarens största överraskningar när han bytte Chelsea mot Arsenal på transferfönstrets sista dag. Under lördagen startade han för första gången för sitt nya lag. Det gick, helt okej.

Burnley kvitterade när ett inspel studsade förbi en offsideupphävande David Luiz till Ashley Barnes. Tvåmålskytten från premiäromgången leder nu något överraskande skytteligan tillsammans med Raheem Sterling.

Spanska nyförvärvet imponerade

Hemmalaget hade varit helt dominant och gick trots kvitteringen till pausvila med ett rejält spelmässigt övertag. De redde också ut stormen, mycket tack vare Dani Ceballos som i sin första Premier League-start dikterade tempot på mittfältet.

Aubameyangs sjuka facit

I den 64:e minuten petade han fram bollen till Pierre-Emerick Aubameyang som från halvcirkeln placerade in segermålet. Det var Aubameyangs sjunde mål på fyra matcher mot Burnley.

I den 83:e minuten byttes spanjoren Ceballos ut till stående ovationer. Arsenalpubliken fick även se jättevärvningen Nicolas Pépé göra sitt andra inhopp. Han skötte sig helt okej på högerkanten men väntar fortfarande på att göra sitt första stora avtryck i norra London.

Burnley lyckades skaka fram en handfull halvchanser mot slutet men trepoängaren var aldrig riktigt hotad och Arsenal kan blicka mot nästa helg då man ställs mot ett betydligt tuffare motstånd i Liverpool.