Barcelona har givit Messi ett kontraktsförslag. Foto: Bildbyrån

Barcelona vill förlänga med Messi i två år

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona vill få till ett personligt möte med superstjärnan Leo Messi för att övertyga honom om att stanna i klubben. Ett kontrakt fram till 2023 ska redan finnas utskrivet.

Enligt AP förväntas samtal mellan Barcelona och Messis far, som även är hans agent, äga rum den här veckan. Klubben vill även personligen träffa Leo Messi, som förra veckan förklarade att han vill lämna klubben efter 20 år.

Barcelona ska ha erbjudit 33-årige Messi en tvåårig förlängning av kontraktet som går ut nästa år. Det mesta ska ha förhandlats klart för ett par månader sedan. Det skulle alltså gälla till 2023.

Men sedan kom 2-8-smällen i Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München för ett par veckor sedan och Messi blev frustrerad över situationen och hur laget/klubben fungerade.

Avstod covid-test och träning

I söndags dök inte Messi upp på den obligatoriska covid-19-testen och kunde inte börja träna med laget under måndagen. Han har uteblivit sedan dess.

Klubbens president Josep Bartomeu pratade med Messi i mobilen ett par gånger efter CL-uttåget men har inte träffat honom personligen sedan avskedsplanerna blev offentliga. Bartomeu vill ha till ett personligt möte.

Messi har inte förklarat varför han vill lämna klubben och inte nämnt Bartomeu men denne har sagt sig villig att avgå om Messi personligen förklarar att det är ordföranden som är problemet. Fansen har krävt Bartomeus avgång i stora protester utanför Camp Nou.

Barcelona uppger att man inte förhandlar med någon klubb om en övergång för Messi. Man vill behålla honom.

La Liga-premiär först 27 september

I och med Champions League-slutspelet i augusti har Barcelona fått sitt spelschema anpassat så att de två första omgångarna kommer att spelas i december. Laget har sin La Liga-premiär först den 27 september hemma på Camp Nou mot Villarreal.

Klubben har alltså fått ett par veckor extra på sig för att försöka övertala klubbikonen att stanna.

Leo Messi har hållit en låg profil efter att uppgifterna om att han vill lämna klubben blev offentliga förra veckan. Det är andra som pratar om honom. 

Parterna har olika åsiker om när kontraktet gick ut den gångna pandemidrabbade säsongen. Klubben hävdar att deadline var redan i juni och att en utköpsklausul på över sju miljarder kronor gäller medan Messis företrädare hävdar att säsongen tog slut i augusti i samband med Champions League-slutspelet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.