Foto: Jonas Ekströmer, TT

BBC-reportern: ”Osannolikt att han kommer att få jobbet på heltid”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ljungberg ersätter Unai Emery och blir tillförordnad huvudtränare för Arsenal. Men enligt BBC:s fotbollsjournalist Phil McNulty lär han inte bli en permanent lösning.

– Jag tror att det är osannolikt att han kommer att få jobbet på heltid, säger McNulty till SVT Sport.

Sju raka matcher utan seger gjorde att spanjoren Unai Emery fick kicken och att svenske Fredrik Ljungberg blev ny, om än temporär, man vid rodret i storklubben.

Men vad tror den engelska pressen om Fredrik Ljungberg som huvudtränare i Arsenal? BBC:s sportchef Phil McNulty menar att det var ett väntat val.

– Det är verkligen ett uppskattat val bland Arsenal-supportrarna. ”Freddie” är väldigt uppskattad inom klubben och var mer eller mindre allas naturliga val att ta över, säger McNulty till SVT Sport.

”Han har en chans”

Men även om Ljungberg var ett naturligt val för många så menar McNulty att det endast är just en temporär lösning för storklubben.

– Jag tror att det är osannolikt att han kommer att få jobbet på heltid. Det eftersom att han är oerfaren och de (Arsenal) mer sannolikt kommer att gå efter en mer beprövad kandidat, men vem vet? säger McNulty – men öppnar samtidigt en dörr med ett annat aktuellt exempel.

– Han har en chans, som vi har sett med Ole Gunnar Solskjær i Manchester United har även ersättaren chansen att bli permanent.

Bomben: Fredrik Ljungberg tar över Arsenal

”De är för svaga”

Vilken status har Ljungberg i England och Arsenal?

 – Han är fortfarande väl respekterad i England som spelare och han har ett bra rykte om sig som en mycket begåvad ungdomstränare. Det märks också att han fortfarande är väldigt, väldigt populär bland Arsenal-supportrar, slår McNulty fast.

Men oavsett om det är Emery som styr och ställer eller Ljungberg har McNulty Arsenals problem klara för sig.

– Det största problemet för Arsenal är att man fortfarande har sina gamla problem kvar. Man släpper in för många mål just nu och man förlorar för många matcher på bortaplan. De är för svaga som lag så det är den stora uppgiften för ”Freddie” att få ordning på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.