Foto: Bildbyrån

Bennison får plats i OS-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds talang Hanna Bennison, 18, fick en av platserna i OS-truppen. Det meddelade förbundskaptenen Peter Gerhardsson vid en pressträff i dag.

Bennison åkte hem från lägret i Kalmar efter den första landskampen mot Norge 10 juni för att fira studenten. Hon ställde inte upp mot Australien fem dagar senare och var lite orolig för att det beslutet skulle ha kostat OS-platsen.

– Kanske, det är svårt att säga. Men jag känner ändå att jag har tagit rätt beslut, sade hon till SVT Sport då.

Tokyo 2020

Bara 18 spelare i truppen

Med en så liten trupp på 18 spelare har flera bra alternativ lämnats hemma.

– Det är en del spelare som hamnat utanför, tufft för oss och tufft för dem. Det finns säkert en del besvikna spelare, säger Gerhardsson.

Amanda Ilestedt var reserv i OS 2016 då det blev ett skrällsilver.

– Det är fantastiskt roligt och jag har jobbat hårt för det de senaste åren. Jag var med i Rio och såg hur allt fungerade på plats, ett fantastiskt evenemang, säger Ilestedt via länk.

Uppvaktat Fifa om att öka antalet spelare i truppen

Sverige har uppvaktat Fifa om att antalet spelare ska ökas i trupperna så att de fyra reserverna ska kunna skrivas in så att det blir 22 spelare. Så sent som i går hörde SvFF av sig igen men förbundet har inga förhoppningar om någon ändring.

– Vi får leva med det och försöka återhämta spelarna så fort som möjligt. Dessutom arbetar vi med frågan om att antalet lag bör ökas från tolv till 16, vilket bland annat har betydelse för lottningsnycklar och så vidare, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

ARKIV: Hanna Bennison siktar mot OS: ”Många börjar bli lite äldre” (20 juni 2021)

Sveriges matcher i OS:

21/7: Sverige-USA

24/7: Sverige-Australien

27/7: Nya Zeeland-Sverige

Truppen:

Målvakter: Hedvig Lindahl, Atletico Madrid, Jennifer Falk, Häcken

Försvarare: Hanna Glas, Bayern München, Magdalena Eriksson, Chelsea, Amanda Ilestedt, Bayern München, Jonna Andersson, Chelsea, Nathalie Björn, Rosengård, Emma Kullberg, Häcken

Mittfältare: Caroline Seger, Rosengård, Kosovare Asllani, Real Madrid, Hanna Bennison, Rosengård, Filippa Angeldahl, Häcken

Anfallare: Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Stina Blackstenius, Häcken, Olivia Schough, Rosengård, Madelen Janogy, Hammarby

Reserver: Zecira Musovic, Chelsea (målvakt), Julia Roddar, Washington,  Anna Anvegård, Rosengård, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet