Riku Riski Foto: Bildbyrån

Blåvitts mardröm – Riski skadad

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i den heta guldstriden i allsvenskan nås serieledande IFK Göteborg av ett tungt besked – anfallaren Riku Riski missar söndagens matchen mot Halmstad. Det är en muskelbristning i vaden som stoppar stjärnan.

Fyra omgångar återstår av årets allsvenska och den är jämnare än någonsin. Nu drabbas ledande Göteborg av ett tungt bakslag, den finländske anfallaren Riku Riski missar den kommande match mot Halmstad på grund av en muskelbristning i vaden.

– Vi räknar inte med honom då. Det finns dock en god chans att han kan vara med efter uppehållet. Vi kommer att ta det undan för undan med honom men räknar inte med att han ska träna fotboll nu i veckan, därför blir det inget landslagsspel för honom heller, säger läkaren Jon Karlsson till GP.

Allsvenskan 2015

Det var under måndagens match mot Sundsvall som Riski var tvungen att utgå.

Gällande Mikael Boman som också fick lämna planen under samma match ger Karlsson lugnande besked.

– Där är vi hoppfulla. Han hade lite ont, det gick över men sen kom det tillbaka och försvann. Han klagade på att han hade lite ont i huvudet men det brukar han ha i slutet av matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet