Fritz Keller vill införa lönetak. Foto: Bildbyrån

Tyska fotbollsförbundet: ”Måste överväga lönetak”

Uppdaterad
Publicerad
Tidigare har Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge efterlyst lönetak i den europeiska toppfotbollen. Nu har coronaviruset fått in förbundet på samma linje.
– Vi måste ta professionell fotboll närmare folket, säger ordförande Fritz Keller till förbundets hemsida.

Fritz Keller menar att coronaviruset har gjort att Tyskland och den tyska fotbollen måste förändra sitt synsätt på sportens förhållande till pengar. Han menar att ett lönetak kan vara rätt väg att gå.

– Vi måste överväga ett lönetak. Jag kommer att ta kontakt med mina kollegor på nationell och internationell nivå samt Uefas ordförande Aleksander Ceferin. Resultatet måste bli en reglering som omfattar europeisk lag och som också gäller Storbritannien, säger han till förbundets hemsida.

Förutom Rummenigge och Keller har även Christian Seifert hos ligaföreningen förespråkat regleringar av transfersummor och agentarvoden. Men eventuella nya regler skulle behöva omfatta hela Europa och det lär bli svårt på grund av EU:s nuvarande lagstiftning.

– Den pågående krisen har kastat ljus på de problem inom fotbollen som tidigare har hamnat i skymundan av nya rekord, säger Keller.

KLIPP: Här firar Håland målet i nypremiären

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här firar Håland målet i nypremiären – med avstånd Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer