Ronaldo: ”Jag är en lycklig man”

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo och Juventus tränare Massimiliano Allegri höll en presskonferens inför morgondagens Champions League-match mot Manchester United. Och den portugisiske superstjärnan fick en del frågor om våldtäktsanklagelserna.
– Jag vet att jag är en förebild, både på och utanför fotbollsplanen, säger han under presskonferensen.

Juventus är på plats i Manchester inför Champions League-mötet mot Manchester United. Superstjärnan Cristiano Ronaldo fick kommentera senaste tiden våldtäktsanklagelser.

– Jag är en lycklig man. Vi gick ut med ett uttalande för två veckor sedan och jag är nöjd, säger han under presskonferensen.

Sedan tidigare har portugisen avfärdat anklagelserna från Katrhyn Mayorga som ”fake news”.

– Det är självklart att jag inte ljuger in den här situationen. Mina advokater är säkra på sin sak, precis som jag. Jag njuter av fotbollen och mitt liv.

Sedan tidigare har Ronaldos advokater sagt att de kommer att stämma tidningen Der Spiegel, som var först med att publicera våldtäktsanklagelserna. Portugisen, som nu ska spela mot sitt gamla lag, känner sig trygg.

– Sanningen kommer alltid i första hand.

Och att vara tillbaka på Old Trafford, där han har vunnit många titlar, innebär många minnen.

– Det är känslomässigt för mig. Vi hade alltid ett fantastiskt stöd och jag önskar Sir Alex Ferguson det allra bästa. Han lyfte min karriär rejält.

Ingen i den engelska presskåren valdes ut för att ställa frågor. Enligt journalisten Dan Roan var det för att försöka hålla frågor om anklagelserna till ett minimum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer