Sofie Bredgaard hyllar Caroline Seger. Foto: Bildbyrån/TT

Danska Sofie Bredgaards Seger-hyllning: ”Hade blivit en skitbra tränare”

Uppdaterad
Publicerad

Danskan Sofie Bredgaard har gjort mål i tre raka matcher för Rosengård.

En av förklaringarna till succén: Caroline Seger.

– Om hon vill bli tränare efter karriären hade hon blivit skitbra, säger Bredgaard till SVT Sport inför Rosengårds möte med Bayern München.

På onsdag går Rosengård in i Champions League-gruppspelet och man ställs mot Bayern München direkt. Danskan Sofie Bredgaard gjorde ett av målen i returmötet i kvalet mot Brann och har varit en bidragande orsak till att Rosengård har fem poäng ner till tvåan Linköping i det allsvenska guldracet.

Den 20-åriga danskan ska nu för första gången spela gruppspelsmatcher i Champions League – och är hur avslappnad som helst.

– Det är kul att stå i ett gruppspel och se hur långt vi kan ta oss. Jag är inte en sån som blir jättenervös, säger hon.

Bredgaard kom till Rosengård från Linköping i april och har acklimatiserat sig väl i sin nya klubb.

Framför allt lyfter hon fram skadade Caroline Seger som en av nyckelfigurerna bakom framgången. Seger har inte spelat fotboll sedan Sveriges semifinalförlust mot England i EM i somras och har tagit rollen som assisterande tränare i Rosengård.

– Hon har hjälpt mig mycket på planen och även utanför. Seger är en väldigt bra ledare både på och utanför planen. Jag har aldrig upplevt något liknande förut – det är väldigt speciellt. Det är en spelare som man alltid lyssnar på för att man vet att det hon säger är faktiskt något du kan använda dig av.

Hur har hon hjälpt dig?

– Mycket med hur man ska tänka och saker jag ska göra mer av. Nu när det har blivit mer press på mig så känner man lugnet från henne.

Vad säger hon då?

– Att jag bara ska komma ihåg att vara den jag är och göra dom sakerna jag är bra på. Att det är därför det har gått så bra.

Är hon en bra tränare?

– Absolut. Om hon vill göra det här efter karriären hade hon blivit skitbra. Alla har så mycket respekt för henne både på och utanför planen. Sen får hon väl själv avgöra om hon vill bli huvudtränare. Hon är smart och duktig på fotboll.

Rosengård ställs mot Bayern München på onsdag kväll.

KLIPP: Bredgaard avgör med drömmål Eskilstuna (14 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofie Bredgaards drömmål sköt Rosengård närmare guldet Foto: Bildbyrån/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.