Megan Rapinoe saknades när USA slog England. Foto: Bildbyrån

Därför saknades stjärnan Rapinoe för USA

Uppdaterad
Publicerad

USA:s storstjärna Megan Rapinoe saknades i startelvan när USA mötte England i VM-semifinalen. Efter matchen avslöjade hon att det handlade om en lårskada.

– Förhoppningsvis är jag redo till finalen och vi får en extra vilodag tills dess, säger hon efter matchen.

Megan Rapinoe har varit USA:s viktigaste under VM. Men till semifinalen mot England fanns anfallsstjärnan helt plötsligt inte med i startelvan. De första rapporterna som dök upp handlade om att det inte handlade om en petning från USA:s förbundskapten Jill Ellis. USA:s stab ville inte gå ut med orsaken till varför Rapinoe saknades.

Men när Rapinoe själv pratade med media efter matchen avslöjade hon att det var en lårskada som höll henne borta från semifinalen.

– Jag var skadad. Jag var inte tillräckligt fräsch för att spela idag. Förhoppningsvis är jag redo till finalen och vi får en extra vilodag tills dess. Det ser jag fram emot, säger hon.

Hon passade även på att hylla sin lagkamrater.

– Vi vann mot ett fantastiskt lag. Ellen White orsakade stora problem för oss. Men det här laget är så starkt. Det är stressigt att sitta på bänken, framförallt en match som den här. Men det var fantastiskt att se det här laget kriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.