Sofia Jakobsson inför semin: ”Ser stora möjligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson låg bakom avancemanget i kvartsfinalen mot Tyskland. Och Jakobsson tror att Sverige har goda möjligheter även mot Nederländerna i semin.

– Det finns stora möjligheter till seger och det ska bli en otroligt häftig match i morgon.

Sverige ställs mot Nederländerna i VM-semifinal i morgon. I kvartsfinalsegern mot Tyskland var Sofia Jakobsson en av nyckelspelarna. Och anfallaren är laddad för semifinalen.

– Det känns bara fantastiskt kul och jag längtar tills i morgon, säger hon till SVT Sport.

Nederländerna är regerande europamästare och slog ut Sverige i det mästerskapet. Men Jakobsson tror att de svenska chanserna till revansch är goda.

– Jag ser stora möjligheter, framförallt efter vår match mot Tyskland känns det otroligt bra i truppen.

–  Vi har spelat mot bra motstånd och det är kul att vara här. Vi kommer med gott självförtroende in till matchen. Det finns stora möjligheter till seger och det ska bli en otroligt häftig match i morgon.

Vad betyder allt både laget och du har fått ut?

– Lagets insats har varit fantastisk bra. Vi har vuxit under turneringens gång. 

– För mig själv känns det kul att det gick bra mot Tyskland och att jag fick de ytor jag verkligen gillar och jag kunde utnyttja mina egenskaper till max.

Hyllar Gerhardsson

Hur är dina möjligheter mot Nederländerna?

– De påminner om Tyskland med ett otroligt skickligt anfallsspel och de har några spelare som är i bra form.

– Samtidigt har vi visat prov på otroligt bra försvarsspel i det här mästerskapet. Mot Tyskland visade vi upp ett bra omställningsspel så det känns tryggt inför morgondagen.

Vad blir den största utmaningen mot Nederländerna?

– Att släppa ned axlarna, njuta av stunden och att våga spela vårt spel och tro på vårt försvarsspel och anfallsspel så tror jag att det kommer att gå väldigt bra.

Att våga lita på sitt eget spel och samtidigt våga anpassa sig till motståndarna, hur känner du inför den balansen?

– Peter Gerhardsson och övriga staben har gjort ett otroligt bra jobb och fått oss att prestera max och planerat efter vilka vi ska möta och det har gått väldigt bra.

Vad skulle en seger betyda för er?

– Den frågan behövs knappt ställas, Det skulle betyda allt för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.