Mittbackskuggen om stödet hemifrån: ”Det är så häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Rutinerade Linda Sembrant är laddad inför morgondagens match. Och även om hon är i en bubbla har hon har tagit del av svenska folkets stöttning
– Det är svårt att förstå tror jag. Man börjar förstå när man hör människor hemifrån vad det vi håller på med betyder och att Sverige är igång, säger hon till SVT.

Linda Sembrant har tillhört Sveriges landslag sedan 2008 och vann priset ”årets back” 2016. Under årets VM har den 32-åriga mittbacken varit en viktig kugge i det försvarsspel som har varit viktigt för att Sverige ska ha kunnat ta sig till VM-semifinal.

– Det är speciellt. Det är svårt att ta på, men att veta att det står en match mellan oss och en final, det är speciellt, säger hon till SVT Sport.

En säkrad medalj – vad betyder det?

– En medalj skulle betyda otroligt mycket. När när man står där man står i dag, vill man vinna matchen i morgon och spela om den finaste medaljen, för den skulle betyda allra mest såklart.

Hur rankar du den match du står inför?

– Det är en av de största i min karriär. Det är speciellt. försöker njuta men också besltusam inför morgondagen och tänka att det är  en match från att få uppleva en vm-final. så för oss gäller det att gå ut och ös i allt och ångra ingenting,

Hur häftig är resan som ni gör?

– Den är häftig. Det är svårt att förstå tror jag. Man börjar förstå när man hör människor hemifrån vad det vi håller på med betyder och att Sverige är igång. Här är man i en bubbla men det är så häftigt och kul. Vi har skojat om det i laget, att ingen vill åka hem.

– Det är magiskt att få uppleva det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer