Kevin De Bruyne firar sitt andra mål under mötet med Sheffield United tidigare under säsongen Foto: TT Nyhetsbyrån

De Bruyne om omstarten: ”Kommer kännas som en ny säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-omstarten ser ut att närma sig. Kevin De Bruyne stod för en fin säsong med nio mål och 20 assist för sitt Manchester City när säsongen tog coronapaus i mars och ser nu fram emot spel igen.

– Det känns mer som starten på en ny säsong, säger mittfältsdynamon till belgiska tidningen Het Laaste Niuews.

Efter ett möte i fredags mellan Premier League-representanter och företrädare för den brittiska regeringen står det klart att målsättningen för den engelska högstaligan är att starta om i juni. Då inför tomma läktare och på neutrala planer runt om i England.

För Manchester Citys mittfältsstjärna Kevin De Bruyne har speluppehållet och den påtvingade coronakarantänen i Storbritannien inneburit en ovan situation.

– Jag har aldrig stått still under så här lång tid i min karriär men jag försöker att inte göra en så stor grej av det. Större makter håller på och arbetar och vad som än bestäms ställer jag mig bakom det, säger De Bruyne till belgiska tidningen Het Laaste Nieuws.

”Känns mer som starten på en ny säsong”

Innan coronauppehållet firade Kevin De Bruyne stora personliga triumfer på planen och hann med hela nio mål och 20 assist. För belgarens lag Manchester City har det gått desto trögare. I väntan på omstart ligger de ljusblå från Manchester hela 25 poäng bakom Liverpool men för De Bruyne blir omstarten som att börja om helt och hållet.

– När ligan startar upp igen så ser jag det inte riktigt som en förlängning. Det känns mer som starten på en ny säsong, säger belgaren och fortsätter:

– Den finansiella aspekten är alldeles för viktig för Premier League och om inte serien avslutas kommer det blir stora problem.

De Bruynes lagkamrat, den notoriske målskytten Serio Agüero, uttryckte i dagarna oro över hälsoriskerna som en omstart av ligan innebär. Kevin De Bruyne ser på situationen med större lugn.

– Jag tror inte att de egentligen är rädda för sin egen skull utan mer om sina familjer. Det är ett problem för många människor. Alla kommer att testas när vi väl börjar spela igen.

ARKIV: Hysén om att säsongen stoppades när Liverpool var två vinter från ligatiteln: ”Någon förbannelse som vilar” (5 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.