Aminata Diallo och Kheira Hamraoui. Foto: Bildbyrån

Diallo bryter tystnaden – nekar till misshandel av lagkamraten Hamraoui

Uppdaterad
Publicerad

Aminata Diallo har brutit tystnaden.

I en intervju med RMC Sport hävdar 27-åringen att hon inte är inblandad i järnrörsmisshandeln av lagkamraten Kheira Hamraoui.

– Vi blev väldigt chockade och synen av två maskerade män... den är väldigt läskig, säger hon.

Det var efter en gemensam lagsammankomst förra hösten som Kheira Hamraoui slets ur en bil och misshandlades svårt av maskerade män beväpnade med järnrör.

Polisen misstänkte snabbt att PSG-stjärnans lagkamrat Aminata Diallo, som körde bilen, hade beställt misshandeln och Diallo frihetsberövades. Efter en kortare tid i häktet släpptes hon dock och efter det såg det länge ut som att hon skulle klara sig från ett åtal. Men för ett tag sedan greps hon på nytt och nu står det klart att hon kommer att åtalas för misshandeln tillsammans med tre män som enligt åtalet ska ha fått 500 euro (drygt 5000 kronor) för att attackera Hamraoui.

Nu har Diallo uttalat sig för första gången sedan misshandeln. I en intervju med RMC Sport hävdar 27-åringen att hon är oskyldig.

– Det var mitt i natten och vi åkte på en gata som inte är upplyst. Vi kommer i höjd med en vit lastbil där angriparna verkar ha gömt sig bakom. Plötsligt dyker de upp vid motorhuven. Det gick väldigt snabbt. De öppnade dörrarna och jag minns inte om de bad oss att kliva ur eller så, men jag minns att en av dem förolämpade mig och försökte tvinga mig att ge honom pengar, säger Diallo som påstår att även hon blev misshandlad.

– Kheira klev ur bilen. Hennes hand blödde och hon skrek av smärta. Det var riktigt mörkt, så jag såg inte angriparna, och jag visste inte hur jag skulle reagera. Det gick väldigt snabbt. Vi blev väldigt chockade och synen av två maskerade män... den är väldigt läskig.

Här tröttnar målvakten – sänker drönaren: ”Måste hylla honom” (12 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Wallinder ångrar sitt kast mot drönaren. Foto: Discovery/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.