Dif-mål. Foto: Bildbyrån

Ring tvåmålsskytt i Djurgårdens målfest

Uppdaterad
Publicerad

Länge har han varit ett namn i allsvenskan, Jonathan Ring. Men frågan är om inte kantspringaren har fått sitt definitiva genombrott den här säsongen? Mot bottenlaget Sundsvall blev Ring tvåmålsskytt – vackert vek han in 4-1 i den andra halvleken, vilket också blev slutresultatet. Därmed sätter laget press på toppkonkurrenterna i allsvenskan.

– En stabil match, säger tvåmålsskytten Jonathan Ring till C More efter komfortabla 4–1 mot Sundsvall.

”Ring, Ring, bara du slog en signal”.

Ja, efter den här säsongen är det säkert flera lag som kommer att ringa och fråga om tillgängligheten på Djurgårdens kantspelare Jonathan Ring.

Mot bottenlaget Sundsvall inledde Ring med att göra 1-0 efter bara nio minuter. Han vände snabbt efter en slarvig rensning av Sundsvall och tryckte in bollen i bortre hörnet.

I en händelserik och målrik match var det också Jonathan Ring som gjorde matchens sista mål – ännu snyggare än det första.

Kujovic målskytt igen

Framspelad av en annan ljusglimt den här kvällen, Emir Kujovic, kunde Ring kliva in från högerkanten och vackert skruva in bollen i bortre hörnet. Det målet betydde 4-1, vilket också blev slutresultatet.

– Hade det inte varit för Mitov (David) hade matchen varit död nu. Vi förlorar på tok för mycket en-mot-en-dueller, säger Sundsvalls tränare Tony Gustavsson till C More.

Precis som mot Helsingborg stod också Emir Kujovic i lyktornas sken. Kujovic nickskarvade fram till 2-1 och gjorde själv 3-1 i en rörig situation framför mål. Då hade det bara gått 30 minuter.

Djurgårdens seger gör att de nu har fyra poäng ner till AIK på andraplats. AIK, som har en match mindre spelad, möter Hammarby på söndag.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

1 - 4

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 5600
Domare: Patrik Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.