Magnus Eriksson gjorde två mål när Djurgården vann med 4–0 mot Värnamo. Foto: Bildbyrån

Magnus Eriksson tvåmålsskytt när Djurgården körde över Värnamo

Djurgården körde över Värnamo med 5–0, tog sin femte raka seger i allsvenskan och Magnus Eriksson fick göra sina två första mål för säsongen.

– Det var fan ta mig på tiden, säger Magnus Eriksson till Discovery Plus i paus.

Inför matchen hade Djurgården tagit ledningen i åtta matcher denna säsong. Samtliga gånger har de sedan vunnit. Nu är den siffran uppe i nio.

Efter en kvarts spel slog Elias Andersson in bollen till trotjänaren Haris Radetinac, han kom till Djurgården 2013, som knoppade in 1–0.

Erikssons första för säsongen

Värnamo var långt ifrån ofarliga under första halvlek och skapade flera lägen. Det farligaste hade Marcus Antonsson, men Piotr Johansson slängde sig och styrde undan bollen.

Med ett finurligt avslut vid första stolpen kunde istället hemmalagets Magnus Eriksson göra 2–0, hans första mål för säsonngen.

– Det var fan ta mig på tiden, säger Magnus Eriksson till Discovery Plus i halvtid.

Serieledning

Djurgården såg sedan till att döda Värnamos hopp.

I början av den andra halvleken släppte Victor Edvardsen bollen till Emanuel Banda som bresidade in bollen från strax utanför straffområdet. Gissningsvis är Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich inte helt nöjd med ingripandet vid målet.

Målfesten var dock inte slut där. På passning av Joel Asoro placerade ”Mange” Eriksson in sitt andra mål för dagen, denna gång med fel fot. Även Viktor Edvardsen hann med att bli målskytt när han rullade in bollen på tilläggstid.

Djurgården går därmed upp i serieledning, dock med två matcher mer spelade än Häcken.