Adama Traore spelar i Premier League-laget Wolverhampton. Foto: TT

Dragkamp om Premier League-spelare: Uttagen av både Mali och Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Wolverhamptons Adama Traore har den här veckan blivit uttagen att spela i både Spaniens och Malis landslag. Nu måste han bestämma sig. Matcherna avgörs redan nästa vecka.

I tisdags blev Traore uttagen i Malis landslag för landskamper mot Ghana och Iran 9 och 13 oktober. Båda landskamperna ska spelas i Turkiet.

Traore är även uttagen till Spaniens Nations League-matcher mot Schweiz (hemma 10 oktober) och Ukraina (borta 13 oktober) och en vanlig landskamp mot Portugal.

– Efter vad jag har förstått efter att ha pratat med spelaren vill han spela för Spanien, säger den spanske förbundskaptenen Luis Enrique enligt AP.

Spelat för Spaniens U21-landslag

Traore, född i Spanien av föräldrar från Mali, har spelat för Spanien i U21-landslaget och om han ska spela för Mali behöver han ett tillstånd av Fifa, vilket inte inkommit.

Han har i tidigare intervjuer sagt att han vill spela för Spanien. 24-årige Traore kom fram i Barcelonas (där han föddes) barn- och ungdomslag men spelade bara en match för A-laget.

Sedan 2015 har han spelat för engelska klubbar.

KLIPP: Se Mourinhos skrattanfall (30 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.