Alexis Sanchez måljublar efter avgörande 3–2-målet. Foto: Bildbyrån

Efter chockstarten – United vände och vann

Uppdaterad
Publicerad

Rykten om Jose Mourinhos avsked i Manchester United har florerat i media på senare tid.

Det späddes på ytterligare när laget hamnade i 2–0-underläge mot bottenlaget Newcastle i den 10:e minuten.

Trots det kunde laget ta sin första vinst på fyra matcher – efter avgörande i ”Fergie-time”

Krisen har sällan känts så djup i Manchester United som när Newcastles Yoshinori Muto sparkade in 0–2 på Old Trafford redan i den 10:e minuten.

Newcastle har inte vunnit en enda match än i Premier League, men José Mourinhos lag har haft svårt att prestera och rykten har florerat kring att tränaren är nära att få sparken.

Lindelöf på bänken

Det såg ut att resultera i en fullständig kollaps hemma mot Newcastle i inledningen av matchen. Svenske Victor Nilsson Lindelöf fick från sin bänkplats se Newcastles Kenedy göra 1–0 redan i den sjunde minuten, innan Yoshinori Muto kunde göra 2–0 bara tre minuter senare.

Mourinho såg märkbart upprörd ut vid sidlinjen när laget gick till halvtidsvila med samma resultat. Men den andra halvleken skulle bli en helt annan föreställning.

Avgjorde i minut 90

Det dröjde dock till den 70:e minuten innan reduceringsmålet kom via inbytte spanioren Juan Mata, och därefter inleddes en massiv United-forcering. Bara fem minuter efter kom även kvitteringen efter ett snyggt samspel mellan Paul Pogba och Anthony Martial, och stämningen var åter på topp hos hemmafansen.

Det skulle, i typiskt United-anda, dröja ända till slutminuterna innan vinstmålet kom. Stjärnanfallaren Alexis Sanchez, som kritiserats starkt och inledde matchen på bänken, sköt in avgörandet i den 90:e minuten och gav Mourinho välbehövligt andrum och den första vinsten på fyra matcher.

Premier League

Manchester United logo

Manchester United

3 - 2

Newcastle United logo

Newcastle United

Old Trafford, Manchester
Publik: 74519
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.