Helsingborg har drabbats av flera coronafall. Foto: TT

Efter Helsingborgs coronautbrott: Nu kan Svenska fotbollförbundet ändra reglerna

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg tvingades spela mot Djurgården, trots fyra coronafall i laget.

Nu öppnar Svenska fotbollförbundet för att ändra reglerna.

Snart kan lag få spela vidare i serien – även om de lämnar walk over.

Fyra spelare i Helsingborgs A-trupp var tidigare smittade av covid-19, inför lagets match mot Djurgården den 30 augusti. Klubben ansökte om om att få mötet med Djurgården framflyttat, men fick inte gehör för det av Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

Matchen gick dock bra ändå, HIF vann något överraskande med 3–1.

Corona och idrott

KLIPP: Se HIF:s tre mål mot Djurgården

Efter detta skrev samtliga 16 allsvenska klubbars lagläkare ett upprop till förbundet, och kallades därefter till ett möte med förbundet, Svenska Fotbollsläkares förening, Elitfotboll Dam och Svensk Elitfotboll.

På det mötet, som hölls i måndags, framfördes bland annat att det  ”finns starka skäl att överväga en ändrad reglering så att följderna i dessa fall blir att föreningen inte drabbas av uteslutning i första hand, utan i stället döms som förlorare med 0-3”, skriver SvFF på förbundets hemsida, där det vidare står att läsa att frågan nu ska tas upp i förbundets styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet