Lina Hurtig och Stina Blackstenius Foto: TT Nyhetsbyrån

Linköping tillbaka i målform – Lina Hurtig tvåmålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

En skrällförlust mot Vittsjö senast. En övertygande seger mot Örebro i kväll. Linköping vann med 4-1 och visade att laget återigen är att räkna med. Inte minst stärkte toppspelaren Lina Hurtig sina aktier inför VM-starten med övertygande målskytte.

Kosovare Asllani, Mimmi Larsson, Stina Blackstenius, Lina Hurtig. Tillsammans utgör de Linköpings ”fantastic four” och är alla aktuella för stundande VM i Frankrike.

Laget är också topptippat i årets damallsvenska, men visade senast mot Vittsjö att de inte är omänskliga. Skånelaget skrällde och slog favoriterna med 2-0, något som säkerligen gav östgötarna en del att fundera över.

Men i kvällens hemmamatch mot nygamla nykomlingen Örebro, som hade en tung förlust mot Rosengård senast, fanns ingen tvekan hos Linköping som vann med klara 4-1.

Hurtig blev tvåmålsskytt

Och det var landslagsspelarna som visade framfötterna. Inte minst Lina Hurtig som blev tvåmålsskytt – ett viktigt styrkebesked av 23-åringen inför mästerskapet. Laget tas ut av förbundskapten Peter Gerhardsson den 16 maj.

– Vi är ett bra lag, bra spelare. Vår utmaning är att få ihop det, att det ska klaffa mellan oss däruppe. Det blir bättre match för match, säger Lina Hurtig till SVT Sport.

Kan man efter en sådan här dag räkna kallt med en VM-plats?

– Det där får ni spekulera om. Jag får se den 16 maj.

Asllani brände en straff

Även Stina Blackstenius gjorde mål, inledande 1-0, men fick mycket hjälp av Örebromålvakten Danielle Rice som stod för en rejäl målvaktstavla. Mimmi Larsson gjorde även hon en bra match och stod för en vacker assist fram till Lina Hurtigs 2-0-mål. Däremot missade Kosovare Asllani en straff, hennes andra på kort tid.

Örebro gjorde vad de kunde och innan halvtid nickade mittfältaren Maja Regnås in reduceringsmålet 1-2. Men Linköping var örebroarna övermäktiga och visade – iallafall för stunden – att förlusten mot Vittsjö inte var mer än en tillfällig formsvacka.

OBOS Damallsvenskan

Linköpings FC logo

Linköpings FC

4 - 1

KIF Örebro DFF logo

KIF Örebro DFF

Linköping Arena, Linköping
Publik: 453
Domare: Lovisa Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.