Sjögran efter 16-åringens succé: ”Borde vara aktuell för VM-truppen”. Foto: Bildbyrån

Sjögran efter 16-åringens succé: ”Borde vara aktuell för VM-truppen”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds 16-åriga jättetalang Hanna Bennison stod för en fantastisk match mot Göteborg i helgen, där hon vackert skickade in 2-0 redan i den 12:e minuten.

Nu vill hennes sportchef Therese Sjögran se henne i landslaget.

– Ja, definitivt, säger Sjögran till Fotbollskanalen, på frågan om hon borde finnas med i bruttotruppen till VM.

I den 12:e minuten mellan Rosengård och Göteborg skottfintade 16-åringen i Rosengård, Hanna Bennison, iskallt och tryckte in 2-0.

Det var hennes första mål i damallsvenskan för spelaren som redan nu är ordinarie. Nu menar Rosengårds sportchef Therese Sjögran att hon borde vara aktuell för VM.

– Det borde finnas chans för henne att komma med. En liten chans borde hon ha med tanke på hennes prestationer och att hon startar i ett allsvenskt topplag som siktar på guldet och som också har som mål att spela i Champions League, säger Sjögran till Fotbollskanalen.

”Unik bollflytt”

– Ja definitivt, fortsätter hon sedan på frågan om hon borde finnas med i bruttotruppen till VM.

Och Sjögran skräder inte med orden.

– Hon är helt klart en av de bästa. Det som sticker ut är hennes fysik som är väldigt bra för den åldern. Sedan har hon en unik bollflytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.