Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg har överklagat fängelsedomen. Foto: TT

Efter tingsrättsdomen – Kindberg har skuld på 19 miljoner: ”Tagit allt jag äger och har”

Uppdaterad
Publicerad

I november 2019 dömdes Daniel Kindberg till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet.
Därefter fick han ett skadeståndskrav på 19 miljoner, samtidigt som Kronofogden driver in allt de kan.
– De har tagit allt jag äger och har, säger han.

Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg släpper nästa vecka en självbiografi, ”Mitt liv – inget försvarstal”.

I den berättar han bland annat att han en månad efter tingsrättsdomen, där han dömdes skyldig för trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott, fick ett skadeståndskrav på 19 miljoner kronor.

– Summan är solidarisk och avser tre personer, säger Kindberg apropå hans två kumpaner.

– Men tittar du i mina papper så upptäcker man att jag har en skuld på 19 miljoner. Så står det. Det är brutalt. Det knäcker vanliga människor, säger Daniel Kindberg när Sportbladet intervjuar honom inför boksläppet.

”Kan inte ha några pengar”

Eftersom tingsrättsdomen är överklagad till hovrätten har den ännu inte vunnit laga kraft, men Kronofogden driver in det de kan redan nu.

– Sedan låser de pengarna på ett klientkonto tills man blir friad eller inte. De gör en utmätning och tar allt du äger och har. Jag kan inte ha några pengar på mitt eget konto. Jag tror att jag får ha 5000 kronor där, säger Kindberg, som nu tvingas låna pengar av släktingar, och fortsätter:

– Du betalar inte ens din hyra på det. Mat, bil… det går inte att hantera nånting på 5000 kronor i månaden, det går ju fan inte.

ARKIV: Kindberg: ”Det är en rättsskandal” (5 november 2019)

ARKIV: Så påverkas klubben ÖFK av domen (5 november 2019)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet