Marcus Rohdén nickar in 3-0 för Elfsborg mot Lahtis. Foto: Bildbyrån JÖRGEN JARNBERGER

Elfsborg enkelt vidare i Europa League

Elfsborgsspelarna använde huvudet när man enkelt tog sig vidare från Europa League-kvalet mot finska Lahtis. Slutresultatet skrevs till 5-0 – efter att Elfsborg nickat in fyra av målen.

Rutinerade Anders Svensson öppnade målskyttet när han nickade in en hörna efter 11 minuters spel. 20 minuter senare var avancemanget så gott som tryggat när Victor Claesson satt en straff och Marcus Rohdén skarvat in en frispark.

Efter 0-3 i paus spelade Lahti upp sig i den andra halvleken men hotade aldrig Elfsborg som istället kunde dryga ut ledningen via huvudena på Victor Prodell och Lasse Nilsson. Matchen vann de med 5-0 och avancemang från första kvalomgången säkrades med totalt 7-2.

Nu väntar danska svensklaget Randers i den andra kvalomgången. Det första mötet spelas i Danmark nästa torsdag med hemmaretur för Elfsborg en vecka senare.