Emil Krafth köps loss – kan lämna direkt. Foto: Bildbyrån

Emil Krafth köps loss – kan lämna direkt

Publicerad

Emil Krafth var den förra säsongen utlånad till franska Amiens från italienska Bologna. Nu köps den svenska landslagsbacken upp av Ligue 1-laget.
Men Krafth vill någon annanstans.
– Jag vill hitta på något nytt, det sade jag också när de lånade in mig, säger Emil Krafth till Fotbollskanalen.

Den svenska högerbacken Emil Krafth lämnar Bologna permanent. Amiens, som förra säsongen lånade Krafth, nyttjar en utköpsklausul och köper svensken.

– Ja, det stämmer. De har utnyttjat sin option för att köpa mig. Sen får vi se vad som händer. Jag vill hitta på något nytt, det sade jag också när de lånade in mig – att jag förmodligen skulle göra ett år där och sedan dra vidare, säger Krafth till Fotbollskanalen.

Krafth berättar att han ses som en del i att Amiens ska tjäna pengar.

–  När jag skrev på sade de att jag skulle vara där ett år, och att om jag skulle göra det bra skulle de förmodligen köpa loss mig och sälja mig direkt. Det är för att de ska få lite pengar. Jag hoppas att vi kan hitta en bra lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer