Goitoms fyra mål gav AIK segern

Henok Goitom stod för fyra mål och en assist i AIK:s 5-1-vinst mot Falkenberg.

– Jag mår otroligt bra. Skönt att göra fyra mål för första gången, säger han till SVT Sport.

Ett skadedrabbat AIK, som kom till spel utan flera nyckelspelare, besegrade Falkenberg på bortaplan med 5-1. Stor segerorganisatör blev Henok Goitom som gjorde fyra mål och en assist.

Goitom gav gästerna ledningen i den 13:e minuten.. Ett vänsterinlägg från Heradi Rashidi kom perfekt till anfallaren som lobbnickade in 1-0. Dessförinnan hade Hampus Nilsson kommit sent in i en situation med Henok Goitom precis utanför straffområdet, där domaren tog upp det röda kortet för Falkenbergmålvakten.

Goitom följde sedan upp med 2-0 med dryga halvtimmen spelad när han tryckte in returen efter Kolbeinn Sigthorssons avslut.

Med 20 minuter kvar av matchen hann Goitom med att göra assist Tarik Elyounossis 3-0 innan Goitom gjorde 4-0 och 5-0. Nsima Peter reducerade för Falkenberg innan matchen var slut.

– Det är kul att han levererar för han är fantastiskt duktig, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

Segern innebär att AIK går upp på 59 poäng, precis som Hammarby, Djurgården och Malmö FF när två omgångar återstår. I nästa omgång möts Malmö och AIK.

– Jag tror att det är superintressant för alla intresserade i Sverige. Kul att man får uppleva sådant här som fotbollsspelare, säger Goitom till SVT Sport.

– Jag tror det blir rock n'roll ändå. Båda lagen måste gå för vinst så kan nog bli lite rock n'roll.