Felix Beijmo Foto: Bildbyrån

Felix Beijmo om beslutet: ”Väldigt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Werder Bremens Felix Beijmo välkomnar beslutet att Tyskland valt att återuppta Bundesliga-fotbollen och inväntar mer detaljerad information under den närmaste tiden.

Beijmo som lämnade Djurgården 2018 efter en succéfylld sejour hos stockholmarna fick det riktigt tufft in sin nya klubb och fick se sig förpassad till reservlaget utan närhet till Bundesliga-spel. Under 2019 lånades han ut till Malmö FF, men är nu tillbaka hos Werder Bremen och redo att börja fajtas om en plats i laget.

– Jag tycker det är väldigt kul, i och med att fotboll är mitt yrke och det är kul att få göra sitt jobb. Sen är det väldigt speciellt i och med att man har tanken på att man inte vet vad som är rätt eller fel i det här läget, säger han till SVT Sport.

Corona och idrott

”Ingen jättestor skillnad”

22-årige Beijmo och hans lagkamrater ska få mer information under torsdagen då klubben ska informera hur man vill gå framåt.

– Snacket som har varit är att vi måste gå i karantän med hela laget på hotell, en eller två veckor, inför omstarten. Det blir ju som ett träningsläger, det är nog det de vill ha till. För min del blir det ingen jättestor skillnad i vardagen. Jag gör inte så mycket annat än att vara i lägenheten och åka till träningen, så det blir som en vanlig vecka.

Hur går tankarna när ni nu har något mer konkret att förhålla er till?

– Det är väldigt skönt skulle jag säga. Jag har inte haft känslan att jag tränar för något riktigt, utan det har varit att man tränat för sig själv och lagets skull. Så på det sättet är det skönt för man får mer motivation att komma i form och göra alla små detaljer.

–  Redan nu mäter vi febern varje dag och vi har gjort flera stycken coronatester också. Så vi lär fortsätta ta tempen varje dag och säkerligen flera coronatester i veckan. 

Är du rädd för att bli smittad eller sjuk om ni spelar?

– Jag själva är inte så rädd utan jag tänker mer på de runt om mig, motståndare och medspelare som har anhöriga hemma som skulle kunna vara i riskzonen.

ARKIV: Merkel har gett klartecken – Bundesliga återupptas i maj (6 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet