Nilla Fischers Wolfsburg är utslaget. Foto: Bildbyrån

Fischers CL-mardröm – Lyon övermäktigt igen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen avslutande Champions League-titel för Nilla Fischer i Wolfsburg.

Och för fjärde året i rad är det på grund av Lyon.

För Lyon väntar nu svensklaget Chelsea i semin.

Nilla Fischer vann fotbollens Champions League under sin första vår med Wolfsburg för fem år sedan. Det blev också 34-åringens enda Europacuptitel med det tyska storlaget.

För under onsdagskvällen misslyckades Wolfsburg med att vända 1–2-underläget från bortamötet med Lyon i kvartsfinalen och är utslaget efter en 2–4-förlust och med totalt 3–6.

Tyska mittfältsdynamon Dzsenifer Marozsán frisparkssköt 1–0 för det regerande mästarlaget redan i den åttonde minuten. Lyons lagkapten och mittback Wendie Renard prickade sedan dit 2–0 på straff drygt en kvart senare.

Fjärde året i rad

Wolfsburg, med svenska kaptenen Fischer på plan hela matchen, var pressat att göra fyra mål. Det kom två snabba. Danskan Pernille Harder reducerade till 1–2 i 53:e och kvitterade sedan bara tre minuter senare.

Därefter släckte Eugénie Le Sommer Wolfsburgs titeldrömmar och avgjorde med två mål fram till 4–2, och sköt laget till en semifinal.

För fjärde året i rad är därmed Wolfsburg utslaget av Lyon i Champions League. I fjol blev det 1–4 efter förlängning i finalen, 2017 totalt 1–2 i kvartsfinalen och 2016 finalförlust efter straffläggning.

2015 överraskade PSG och slog ut Wolfsburg, då regerande mästarlag, i semifinal. I finalen 2014, som Wolfsburg vann med Fischer i startelvan, besegrades Tyresö (senare försatt i konkurs) med 4–3.

För Lyon väntar nu Chelsea. Det engelska storlaget tog sig nämligen vidare efter sammanlagt 3-2 mot Paris Saint-Germain.

Men det satt långt inne. Efter 2-0-segern förra veckan såg dagens bortamatch i den franska huvudstaden ut att gå mot förlängning efter att fransyskorna ordnat 2-0 en bit in i den andra halvleken. Men När Chelseas Francesca Kirby satte 1-2 i den 91:a var Londonlaget vidare.

I Chelsea spelar Magdalena Erikssin, Jonna Andersson och Hedvig Lindahl.

UEFA Women's Champions League

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

2 - 4

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

AOK Stadion, Wolfsburg
Publik: 4445
Domare: Lina Lehtovaara

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.