Alexis Vega satte 1-0 i Mexikos överkörning. Foto: Bildbyrån

Mexiko chockslog Frankrike med hela 4-1.

Det började som en tämligen chansfattig historia, när Frankrike, spetsat med de rutinerade Tigres-spelarna Florian Thauvin och Andre Pierre Gignac, ställdes mot ett hungrigt Mexiko.

Och det dröjde fram till den andra halvleken innan det hettade till rejält.

Tokyo 2020

Då var det Mexiko som tog tag i taktpinnen och växlade upp för att ge sig själva en drömstart på den andra akten. I den 47:e minuten klev Alexis Vega fram och satte 1-0 för sitt landslag.

Åtta minuter senare var det dags igen. Den gången via Sebastian Cordova. Mittfältaren utökade den mexikanska ledningen till 2-0 och en bekväm ledning.

Hettade till

Men Frankrike skulle ge matchen spänning. I den 68:e minuten fick fransmännen en straff och Gignac klev fram och satte distinkt en reducering.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid visade dock Mexiko att det var de som ägde matchen. Uriel Antuna bröt in och dundrade iväg ett vänsterskott som tog sig förbi den franske målvakten Paul Bernardoni och in i mål.

Om det var över där?

Inte enligt Eduardo Aguirre. 22-åringen var också sugen på att rista in sitt namn i målprotokollet – och gjorde så. Han avlossade ett hårt skott som innebar 4-1.

I dag väntar också en match mellan de två andra lagen i gruppen, Japan och Sydafrika.